torstai 23. helmikuuta 2012

Standard Fare - Out Of Sight, Out Of Town (2011)



Tuumailin tässä jokin päivä että talvi on jälleen kerran tehnyt tepposensa (ihan loistava sanonta tuo, btw): kuuntelen koko ajan aikalailla järjestään alakuloista musiikkia. Ja jos nyt ei ihan kauttaaltaan tummasävyistä, niin sanoitusten nyt ainakin pitää viitata kansanmurhiin tai vähintään eroahdistukseen. Kaamosmasennukseen sopiva lääke on yleensä ollut levyllisen kokoinen annos Convergea. Nyt auringonvalon lisäännyttyä olen valmis aloittamaan kevääni ja kaivamaan esille iloista poppia tekeviä söpöjä bändejä; Standard Faren jonkin aikaa sitten ilmestynyt toinen levy sopinee siihen mitä mainioimmin.

Out Of Sight, Out Of Town ei muuta bändin linjaa yhtikäs yhtään. Kitarat helisevät ja rummut paukkuvat iloisen varmasti, vähän ehkä punkisti, mutta ei kuitenkaan liian punkista. Ensimmäisistä tahdeista asti on selvää, että minä haluan tähän uimarannan nyt saman tien heti ja sinne jonkun kivan bändin esiintymään. Esimerkiksi vaikka Standard Faren.

Eivätkä levyn aiheet mitään liian kimurantteja olekaan. Darth Vader kertoo suloista teinien rakkaustarinaa, ja toisaalla ihmetellään ystävän kiinnostusta vanhempiin naisiin (Older Women) sekä alkoholiin (Call Me Up). "I hear you're into older woman, do you know what you're doing?" - voin kertoa että tätä minä tanssin ensi kesänä Munkkiniemen rannalla. Dead Futuren "I'm gonna bite my tongue" soi päässäni ikuisuuden jo ensimmäisen kuuntelukerran jälkeen. Suitcasessa valmistaudutaan ydintuhoon ihastuttavan kitarasoolon avulla ja Crystal Palatial lopettaa levyn energiseen riehumiseen ja suorastaan  pakottaa laulamaan mukana (kertosäkeen oppii kyllä nopeasti).


Sydämessäni on paikka tällaisille levyille - pyörää ei tosiaankaan keksitä uusiksi, mutta fiilis on hyvä. Standard Farelle ominaista on lähinnä laulaja-basisti Emma Kupan omalaatuinen ääni. Koukuttavia ja perinteisesti rakenneltuja kitarapop-biisejä suoltavia bändejä on jo aivan liikaa, voisi kyynikko todeta. Niin onkin, mutta aiheesta "musiikissa kaikki on lainattua" olen tainnut saada tarpeekseni. Juu, jopa kansi on kuin suoraan Land Of Talkilta ja sitä paitsi ja söpön asentekkaita indielaulajia voisi luetella aikamoisen tukun. Out Of Sight, Out Of Town on silti omaleimainen levy ja ansaitsisi enemmänkin huomiota.

"I scare you away with my bad temper", huutaa Emma Kupa ja on tietysti aivan väärässä. Eihän tässä ole mitään uhkaavaa, jopa bändin nettisivut ovat yltiösöpöt!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti